Diskuse k programu Connection Meter 8.4.9
Manipor (neregistrovaný)
Re: Pre výrobcu softu
Dobrý den všem,
přečetl jsem si celou diskusi a popravdě jsem lehce v šoku!
Conmet jsem používal u vytáčeného spojení asi 3-4 roky. Mimo jiné jsem si měřil délku připojení a srovnával to s fakturovanou částkou Telcomu. Vždy to sedělo (ano musel jsem se naučit, což chvilku trvalo, ale po té to bylo OK)
Taktéž jsem nikdy nezaznamenal chybové hlášení, nebo problém s antivirem (používal jsem tu hrůzu AVG, ale konflikt s CM nikdy nebyl.
Musím souhlasit s panem Papouskem - kdo neumí čumí (takto to napsáno nebylo ale je to můj závěr.)a kdo nekomunikuje a jen remcá je ... mírně řečeno ...LAMA.
CM jsem si stáhl a testuji, zatím je vše OK
takže než budete používat silná slova a osočovat autora z neetického chování tak prosím zvažte, je li chyba na jeho straně . ...![]()
Pokud byste měl kvalitní firewall s možností sniffování zjistil byste, jak neregistrovaný adware komunikuje po síti. Program, který seřizuje čas podle Internetu musí tento čas z Internetu získat. Pokud aplikace posílá SMS přes Internet, musí se přes Internet se SMS branou spojit. Navíc neregistrovaná verze je adware, tedy stahuje si seznam proužků sloužících roky jen jako reklama na funkce programu. Neregistrovaný Connection Meter si stahuje týdně cca 500 uživatelů Internetu, nikdy by mne nenapadlo někoho z nich špehovat. Nerozumím tomu, proč je podle některých lidí každý podvodník a lhář. Navíc žádný programátor by neriskoval poškození dobrého jména své aplikace.
Když jsem před třinácti lety za víkend připravil první verzi programu netušil jsem, že mi budou uživatelé psát tipy na další a další funkce. Čas ukázal, že free aplikace přežije jen pokud má injekce od velké firmy (viz Mozilla dotovaná Google). Naprostá většina malých, volně šířených, aplikací ale časem zanikne,protože není nikdo, kdo by se jim trvale zdarma věnoval a dotoval svojí prací a svými penězi jejich existenci, licence atd. Zkuste se podívat po českém Internetu, i u nás najdete hromadu pozastavených volných projektů. Není se čemu divit, programátoři jsou, a hlavně v budoucnosti budou, nedostatkovým zbožím. Pokud tedy někdo umí programovat, bude raději pracovat na něčem, co ho dobře uživí. Bohužel někteří lidé si možná myslí, že programátoři mají povinnost vytvářet a poskytovat své aplikace zdarma. Oni by ale zdarma do práce něšli ani na hodinu.
Pokud srovnáváte Connection Meter s obyčejným měřičem nepochopil jste, co tento program je. Cca 90% registrovaných uživatelů zůstává s tímto programem tři a více let protože jim poskytuje to co pět-šest jiných aplikací za cenu cca dvou jídel v levnější restauraci. To všechno v jednotném aplikačním prostředí, kompletně v češtině, s pravidelnými aktualizacemi a zákaznickou podporou. „Sbohem“, podobných tomu Vašemu anonymnímu, jsem už slyšel desítky. O to víc budu na programu pracovat a vylepšovat program pro ty, kteří si ho oblíbili.
uživatel si přál zůstat v anonymitě
Naštěstí už Conmet 2 roky nepoužívám, takže mne žádný skrytý soft z mého PC nemůže napráskat ... ale aspoň se nám p. Papoušek ukázal v pravém světle a sám potvrdil mé podezření, na možné podivné chování jeho dílka - u mne trojanům a podobné havěti pšenka nekvete, COMODO najde každou podezřelou aplikaci a u Free-Conmetu se mohlo zbláznit, takže by možná bylo nasnadě ještě začít vyhrožovat i:
Comodo Group Inc., 525 Washington Blvd., Jersey City, NJ 07310, United States
Sbohem Conmete !!!
Sbohem Papoušku !!!
Zvykl jsem si na to, že si někteří lidé rádi v anonymní diskuzi kopnou do práce druhých. Rozumím tomu, že ne každý pochopí z čeho a jak je placený vývoj aplikací. I programátor je totiž člověk, který, když se chce vývoji a podpoře věnovat, musí mnohé zaplatit. Upozorňuji vás ale na to, že Vaše tvrzení o tom, že se ConMet chová jako trojan je ničím nepodložená, žalovatelná, lež. Pokusím se dohledat Vaši identitu.
uživatel si přál zůstat v anonymitě
Po plodne diskuzi (kde jsem se dozvěděl jaký jsem blb, protože nehodlám platit za šmejd) s výrobcem a hladovým-distributorem, jsem hledal a našel solidní prográmek na kontrolu průtoku dat v CZ a FREE verzi:
http://www.slunecnice.cz/sw/networx/
http://www.softperfect.com/products/networx/
Po skoro dvouletém bezchybném testování mohu NetWorx jen vřele doporučit.
Jen tak mimochodem jsem ještě před tím vyzkoušel nabízenou Free verzi Conmetu, ale tento superšmejd se choval jako trojan (FW se zapotil aby ho uhlídal) a snažil se surově zalézt hluboko do systému, takže letěl z compu jak nakopnutý šupák!
Takže sbohem Conmete!
iri (neregistrovaný)
Mrzí mě, že jsem vlasně jenom dotazem rozpoutal takovou bouři. To jsem ale rozhodně nechtěl. Sám používám registrovanou verzi asi deset let. To jsem ostatně autorovi napsal na jeho odpověď v e-mailu. Verze 8.4.0. vzala jiný směr. Já jsem si na to vzpoměl teprve dnes. t.j. 29.3.2011. Jenom jsem se chtěl podívat na diskusi, o které autor mluvil. Je příliš ostrá. To mi nevyhovuje. Navíc se z diskuse od samotného autora dozvídám o možném nastavení. Nevím, zkusím. Rád se poučím. Je to trochu záhadné, ale budu věřit. Jinak bych prosil, pánové, uklidněte hormony a šavle do pochvy. Já jsem Conn nezavrhl. A tak sobě i vám držím pěsti. J.B.
Ten první zkopíroval zřejmě to co jste napsal, druhý je neregistrovaný uživatel, který sice ConMeta používá, přesto se rozhodl ho nedoporučovat protože není zdarma. Pokud považujete diskuze za jediný možný způsob komunikace, pak je dobré si je číst celé (a to třeba i zde na Slunečnici). Považujte prosím diskuzi na toto téma za uzavřenou s tím, že pokud chcete uvolnit autorizace pro starou verzi, kontaktujte podporu, vše se obratem vyřeší. Programy žijící z příspěvků od uživatelů to dnes mají moc těžké. Je nutné uživatele přesvědčit o tom, že pokud je něco zdarma, nemusí to vždy znamenat opravdu zdarma (např. volné programy od MS jsou typickou ukázkou). Connection Meter vznikl před dvanácti lety. Model ve kterém se neplatí vysoká jednorázová částka, ale relativně nízká za určité období, tento program udržuje při životě. Je transparentní a užitečný jak pro uživatele, tak pro mne, tvůrce programu. To, že Connection Meter žije (a poslední dobou víc než kdy jindy) to dokazuje. K čemu by byl program o který by se nikdo nestaral, neaktulizoval ho pro podporu nových systémů nebo při změnách?
Coach (neregistrovaný)
Podpisujem sa vzdy ako Coach. Takze Lotnit a Tessterr majú na www.dobreprogramy.sk ten isty názor na CM?
Váš příspevek jsem objevil např na dobreprogramy.sk (najděte si Connection Meter a diskuzi k němu). Ohledně korespondecne to bylo tak, že jste mi popsal problém, já jsem Vás požádal o reg. jméno, abych mohl databázi nastavit a Vy jste mi už neodpověděl. Věřte, že pokud mne opravdu něco vytáčí, pak to jsou lidé, kteří místo rychlého řešení problému v osobní korespondenci (kde se dá snadno a rychle najít a vyřešit příčina problému) obcházejí diskuze a stěžují si. Connection Meter je shareware, tedy program se zákaznickou podporou. Tu poskytuji a myslím, že ke spokojenosti uživatelů.
Coach (neregistrovaný)
Nepreháňajte, toto je prvá diskusia k Vášmu programu, do ktorej som sa zapojil. K tomu kontaktovaniu - Vy ste boli ochotní urobiť zápis do databázy až po výmene niekoľkých mejlov a to ma dosť vytočilo.
Také konkrétní odpověď, kterou jsem Vám už několikrát psal a Vy stále nerozumíte. Dnem ukončení platnosti registrace jste vypadl z databáze registrovaných uživatelů a tedy autorizace už nemohou pro Vaši kopii pracovat správně, automaticky. Je nutný ruční zásah do databáze jen pro to jediné reg. jméno a jednu verzi a právě proto Vás server požádal o to, abyste mne kontaktoval. Vy jste to neudělal, místo toho neustále obcházíte jednu diskuzi na Internetu za druhou a stěžujete si. Napište na info@epstudio.cz jakou verzi chcete s jakým reg. jménem nainstalovat a já Vám to ručně v datbázi povolím. Čtěte prím co jsem Vám už několikrát napsal, je mi hloupé neustále vysvětlovat jedno a to samé.
Coach (neregistrovaný)
Tak teda konkretne. Mal som zakupeny vas program. Po vyse roku som preinstalovaval OS. Connection Meter uz ale neslo aktivovat. Vas program mi uplne vyhovoval v tej verzii, v akej som ho mal legalne, nenarokoval som si viac nez na co som mal pravo. Napriek tomu boli s opatovnou aktivaciou programu problemy, brali ste to ako nadstandardnu podporu. Nech vam platia pravidelne ti, ktori chcu mat najnovsiu verziu, ale umoznite si program opatovne aktivovat v tej verzii, ktoru si zakaznik kupoval. Kupou programu vam predsa zaplatil doterajsi vyvoj, vy si vynucujete zaplatenie toho o co uz ja nemusim mat zaujem.
Podobný model má např Kubík SMS Dreamcom. Mnoho programů už má podobný model, mnoho jich na tento způsob zpoplatnění přechází (např. antivirové programy, NOD32 atd), Pokud nechcete aktualizace, nemusíte si registraci obnovovat. Myslíte si, že byste po zaplacení reg. poplatku měl mít doživotní aktualizace? Deset, dvacet, třicet let? Tento model je ideální, transparentní. Nutí mne program aktualizovat a nemohu uměle přeindexovat program jen proto, aby si uživatelé museli registraci obnovit. Připadá mi mnohem správnější nízký reg. poplatek za určité období, než vysoký za neurčitých podmínek platnosti pro aktualizace.
Coach (neregistrovaný)
Pan Papousek, napiste ale, ze tych 200 Kc chcete kazdy rok. Nepoznam iny shareware, kde sa pozaduje platenie periodicky.
Nechci s Vámi s Vámi diskutovat o tom, jestli je lepší Linux nebo Windows nebo Open Source či Free programy. Podle mého názoru jste prostě jen chtěl od shareware programu freeware chování. Jak jsem Vám dokázal na, Connnection Meter definici shareware splňuje, pro krátkodobé otestování linky stačí víc než dost. Pokud Vám vadí, že pro práci na vývoji software potřebuji finanční příspěvek, budete si muset také stěžovat někde jinde, prostě abych se mohl vývoji programu věnovat, musím hodně zaplatit a to včetně povinných poplatků, techniky, elektřiny, licence na Windows atd. Pokud bych mohl připomenou historii, Connection Meter vznikl jako freeware do kategorie shareware jsem ho musel přeřadit právě kvůli nutným nákladům, které jsem musel nějak zaplatit. Podívejte se do historie programu na http://conmet.cz/help/conm09gm.htm a snad pak pochopíte, proč lidé program používají. V dnešní době, kdy za 200Kč nemáte často ani oběd na program přispějí a jsou rádi, že nemusejí instalovat balík programů. No a pro doplnění, zkuste se sám zamyslet nad tím, jestli byste tolik let programoval, vyřizoval korespondenci atd často i desítky hodin týdně jen tak pro radost.
Nikomu neupírám zásluhy, ale blbnout lidem hlavu tvrzením, že veškerý Open Source a Free SW je nebezpečný a nekvalitní je opravdu hodně přitažené za vlasy. Pokud to má sloužit jen k tomu aby zaplatilo víc potenciálních vyplašených uživatelů, tak to je dokonce nehorázná vychytralost. Mimochodem ve srovnání se slavným MS Windows jsou Linux OS stabilnější, bezpečnější a mnohem méně náročnější na HW prostředky - mohu potvrdit z vlastní zkušenosti, že Linuxové distribuce které spravuji, neznají tzv. Windows-formát HDD v 3-6ti měsíčních intervalech .... Takže pokud se tu řeší nucené začlenění do nějaké komunity "přátel konkrétního SW" vynuceným poplatkem, je to podle mne přinejmenším vychytralost.
Pokud byste programu věnoval tolik energie jako já, dělal byste pro něj maximum. Pracuji na něm dvanáct let, vlastně několik hodin denně. Podle korespondence vím, že je to pro hodně lidí "srdeční" záležitost, je mi to divné to tak nazvat, vím ale, jak moc někteří z uživatelů programu fandí. Vědí moc dobře, že co se týče podpory neexistuje den-noc, víkendy, svátky. Právě proto na program přispějí a právě proto mnoho lidí nechce FREE alternativy, protože tam se prostě podpory nedočkají a na aktualizace musejí čekat a občas se ani nemusejí dočkat. ... zvlášť v době, kdy není ani moc dobré si kdeco instalovat do počítače mne od Vás, jako od odborníka, Vaše názory moc nesedí.
ajajaj, mezi řádky čtu, že opravdu Connection Meter za to úsilí stojí ... hlavně za ty vynucené registrační poplatky. To se opravdu nedivím té houževnatosti "v boji". Můj názor ale zůstává stejný - Váš SW s otravným, vyskakovacím, žebravým oknem svým klientům NEDOPORUČUJI a raději jim aplikuji FREE alternativy...
Pišme si v několika diskuzích, Connection Meter za to úsilí stojí:) Tedy i zde doplňuji, že Vámi uvedené programy jsou freeware s různými omezeními.
Přesně jak je psáno ... je to jen na výrobci (autoru) produktu! Ale také vím, že existují v praxi i Shareware FREE základní verze programů pro nekomerční využití (například Avast!, Comodo Firewall, Malwarebytes' Anti-Malware, atd..) s možností placeného rozšíření. Takže Váš SW s otravným, vyskakovacím, žebravým oknem svým klientům NEDOPORUČUJI a raději jim aplikuji FREE alternativy ... A za těch ušetřených cca 200,-Kč si dáme pár piv na Vaše zdraví.
Abychom se příště zbytečně už nepřeli, tedy nejen pro Vás už zmiňovaná citace z wikipedie a doplnění, že pokud by nebyly příspěvky na program, už by neexistoval a např. neměl bych šanci realizovat to co mi tolik let chybělo: plugin pro měření Internetu do QIP: Shareware je označení pro software ..., Uživatel má možnost software po určitou dobu zkoušet, zda mu vyhovuje nebo ne. Pokud ho ale nadále používá, je povinen se řídit podle autorovy licence a zpravidla zaplatit cenu programu nebo se třeba jen registrovat. Volně šířený shareware má obvykle zabudovaná omezení (časová – trial, funkční – crippleware, omezující uživatelův komfort – adware, nagware). Pak mluvíme o demoverzi. Heslo nebo softwarový klíč pro přístup k plně funkční verzi obdrží uživatel po zaplacení.
Všichni tu všechno chápou, proto opakuji, že Váš produkt nedoporučuji a svým klientům aplikuji alternativní FREE SW bez otravných, vyskakovacích oken (to je atribut Vašeho SW)
a ani nepotřebuji navštěvovat Vámi avizované pochybné servery s nelegálním pochybným SW.
Tedy vlastně jste asi jen nepochopil to, na jakém principu většina shareware programů existuje. Jak jsem Vám psal v emailu, neprostá většina lidí chce jen jednorázově změřit stabilitu a rychlost připojení, tedy s tím oknem se nesetkají. Jestliže se jim program líbí a chtějí u něj zůstat, mohou přispět a opět se s oknem nesetkají. Jen malá skupina uživatelů chce s programem zůstat jen v neregistrované verzi bez registrace. Jestliže Vám připadá cena 195Kč za registraci přehnaná, podívejte se na cenu jiných shareware programů, které nemají ani zdaleka tolik funkcí, cena je ale na n-násobku ceny registrace Connection Meteru. Určitě je ale podle mne nesmysl psát do všech diskuzí které kde objevíte a všude dokazovat, že jste nepochopil základní třídění programového vybavení, co u programu znamená označení shareware. Pro doplnění: většina shareware programů po testovacím období nejde ani spustit.
Jediné co tu někdo nechápe je to, že existuje mnoho uživatelů, které odradí otravné, žebravé, vyskakovací, okno vnucující další funkce softu, které uživatel nechce.
Takže jestli Vás mohu citovat: ""Lidé mají naštěstí možnost a svobodu výběru""" proto mým klientům doporučuji SW zásadně svobodný (FREE) a teprve na konkrétní požadavky hledám i v komerční nabídce. Bohudík už existuje na všechny běžné aplikace svobodná alternativa.
Takže tu vlastně jde pouze o Vaše peníze od uživatelů, kteří si za ten měsíc na aplikaci zvykli a poté nervově nevydrželi neustálé otravování vyskakovacím oknem a raději ten bakšiš obětovali. Získané funkce většinou nepoužívají, neboť již jsou zvyklí na jiné alternativní produkty.
Proti placené FULL verzi nic nemám, pokud se OVŠEM pro ni uživatel rozhodne svobodně a není do ni natlačen psycho-nátlakem reprezentovaným otravným, žebravým, vyskakovacím oknem.
Asi byste se divil, kolik uživatelů Connection Meter měl, má, a určitě i bude v budoucnosti mít. Mnozí se stále nedokáží smířit s tím, že vedle programů zdarma (s občas pochybným původem na nějaké zahraniční stránce a ještě pochybnějším chováním, jehož nebezpečnost běžný uživatel PC nemá šanci nebo znalosti zjistit) existují programy za symbolický poplatek nebo příspěvek. Mnoho "odborníků" si ale stále myslí, že právě jejich řešení, přístup a názor je ten jediný a správný. Myslíte si, že by tento program přežil těch dvanáct let a měl víc jak 350 verzí, pokud by o něj nebyl zájem a všichni se vrhli na FREE utility? Lidé mají naštěstí možnost a svobodu výběru a těch pár desítek tisíc uživatelů Connection Meteru asi ví, proč používá ať registrovanou nebo neregistrovanou verzi.
Vedle volných aplikací a programů prostě je programové vybavení na které uživatelé přispívají přímo. Jeho autor pak má určitý závazek, musí se starat o zákaznickou podporu, aktualizace. ... ty jsou v případě změn u FREE programů občas velmi problematické (to ale určitě sám dobře víte, viz aktualizace Krtečka nebo v poslední době TVp QIP pluginu - uživatelé se po určité době musejí rozhodnout, jestli budou dál prosit o novou verzi ve fórech nebo přestanou oblíbený, bohužel už ale nefunkční program používat).
Možná jste ale jen nepochopi o čem byl předcházející příspěvek jak píšete kolegy... ten psal bývalý uživatel programu, který opravdu jen potřeboval zákaznickou podporu při instalaci starší verze, nepochopil totiž, že s ukončením platnosti registrace vypadl z databáze platných registrací.Tehdy jsem si s ním i několik dopiů vyměnil mimo tuto diskuzi.
Je to opravdu trapná snaha za každou cenu vydělat i na uživateli, který potřebuje opravdu jen přehled o průtoku dat - ještěže existuje hodně dalších FREE utilitek, které tuto funkci zvládají také a BEZ otravných oken žebrajících o bakšiš ... dokonce i na posílání SMS zdarma už existují FREE prográmky, nebo www stránky!!!
Jako správce několika set OS velmi doporučuji klientům software na kontrolu přenosu dat, jako první možnou detekci infekce PC (nežádoucího zneužití přenosu dat) - bohužel pouze z konkurenční FREE nabídky ... Kdybych klientům doporučil soft-žebráka asi by mi "pěkně poděkovali".
Určitě bych byl finálně podezírán z finančních požitků ze soft-žebráka, což je proti mému profi-přesvědčení! Svým klientům zásadně doporučuji FREE soft a světe div se, opravdu stačí pouze zaplatit za komerční OS (Linux OS je také zdarma) a vše ostatní se dá provozovat bez tzv. výpalného, jak zde bylo výstižně formulováno kolegou ...
Obraťte se na zákaznickou podporu programu, nemá cenu si ve fórech stěžovat, pokud jste si ani nepřečetl tu krátkou informaci na stránce autorizace (pokud Váš k´do systém nepřijme, obraťte se na zákaznickou podporu). Ještě v k Vašemu přirovnání: Vaše papuče nepotřebují k provozu žádný server, výrobce Vám je také nemusí každý týden nebo měsíc aktualizovat atd. Tedy mé svědomí je čisté a Vaše si srovnejte.
Lotnit (neregistrovaný)
Pre výrobcu softu
Používam tento program vcelku rád.Zaplatil som zaň pred asi dvomi rokmi myslímm200 SK.Myslel som že je to vybavené.Po vyše roku mi padol systém a samozrejme som si dal platenú verziu.No kód to už neprijalo, chceli odo mňa znovu ale už 250SK.Tak som si nainštaloval neplatenú , mierne oklieštenú verziu.Ide to aj tak uspokojivo. Ale tie hlúpe hlášky vždy po štarte, alebo reštarte systému sú choré!!! No ale za desať rokov by to bolo 2500 SK a toľko stojí Windows XP-HOME a nemusí každý rok cvakať. Tak connection meter nech si dá len ten, kto má pevné nervy.A ešte, keď si kúpim topánky, nemusím ich každý rok znovu zaplatiť, bolo by to výpalné!! Ale naozaj by bolo potrebné vstúpiť do svedomia danej firme a pohovoriť si o etike podnikania.Ano , na vývoj treba peniaze, ale myslím, že raz zaplatiť stačí. A za toto si na 100% stojím.