Odpověď na názor

Reagujete na názor:

24. 11. 2011 18:13

Tomas Papousek

Re: Pre výrobcu softu

Pokud byste měl kvalitní firewall s možností sniffování zjistil byste, jak neregistrovaný adware komunikuje po síti. Program, který seřizuje čas podle Internetu musí tento čas z Internetu získat. Pokud aplikace posílá SMS přes Internet, musí se přes Internet se SMS branou spojit. Navíc neregistrovaná verze je adware, tedy stahuje si seznam proužků sloužících roky jen jako reklama na funkce programu. Neregistrovaný Connection Meter si stahuje týdně cca 500 uživatelů Internetu, nikdy by mne nenapadlo někoho z nich špehovat. Nerozumím tomu, proč je podle některých lidí každý podvodník a lhář. Navíc žádný programátor by neriskoval poškození dobrého jména své aplikace.

Když jsem před třinácti lety za víkend připravil první verzi programu netušil jsem, že mi budou uživatelé psát tipy na další a další funkce. Čas ukázal, že free aplikace přežije jen pokud má injekce od velké firmy (viz Mozilla dotovaná Google). Naprostá většina malých, volně šířených, aplikací ale časem zanikne,protože není nikdo, kdo by se jim trvale zdarma věnoval a dotoval svojí prací a svými penězi jejich existenci, licence atd. Zkuste se podívat po českém Internetu, i u nás najdete hromadu pozastavených volných projektů. Není se čemu divit, programátoři jsou, a hlavně v budoucnosti budou, nedostatkovým zbožím. Pokud tedy někdo umí programovat, bude raději pracovat na něčem, co ho dobře uživí. Bohužel někteří lidé si možná myslí, že programátoři mají povinnost vytvářet a poskytovat své aplikace zdarma. Oni by ale zdarma do práce něšli ani na hodinu.

Pokud srovnáváte Connection Meter s obyčejným měřičem nepochopil jste, co tento program je. Cca 90% registrovaných uživatelů zůstává s tímto programem tři a více let protože jim poskytuje to co pět-šest jiných aplikací za cenu cca dvou jídel v levnější restauraci. To všechno v jednotném aplikačním prostředí, kompletně v češtině, s pravidelnými aktualizacemi a zákaznickou podporou. „Sbohem“, podobných tomu Vašemu anonymnímu, jsem už slyšel desítky. O to víc budu na programu pracovat a vylepšovat program pro ty, kteří si ho oblíbili.

Přihlašovací údaje
Přidání názoru
Přispět:
Povolené značky XHTML: abbr, acronym, address, a, blockquote, big, br, cite, code, dd, del, dfn, div, dl, dt, em, hr, ins, img, kbd, li, ol, p, pre, q, samp, small, span, strong, sub, sup, tt, u, ul, var.
Ochrana proti spamovacím robotům. Odpovězte prosím na následující otázku: Jaký je letos rok?

Aktuální recenze a tipy        

Další...
Programy ke stažení jsou na Slunečnici bez virů a spyware. Naše uživatele chrání Clam AntiVirus. Clam AntiVirus