Diskuse k programu ESET Smart Security 5.0.95
azazelo (neregistrovaný)
Havárie Windows Vista SP2 díky ESET SS Celé vlákno
Díky nestabilitě mých Windows Vista jsem byl nucen odinstalovat ESET SS a nehodlám tento pochybný produkt již znovu pokoušet. V polovině srpna 2010 mi Visty přestaly instalovat aktualizace od MS (s datem vydání 10.8.2010). Po korektní instalaci aktualizací, když je vyžadován restart, docházelo místo restartu k pádu systému, modrým obrazovkám a k obnově systému po neočekávaném vypnutí. Instalace aktualizací tak zůstávala v nedokončeném stavu a ze systému se stával totální guláš. Když jsem aktualizace odinstaloval, opakovala se stejná situace s restartem - pád systému. Po 14 denním laborování, kdy jsem se již chystal přeinstalovat Visty jsem zkusil odinstalovat ESET SS. To konečně pomohlo a pád systému během instalací - deinstalací přestal. Všechny nabořené aktualizace jsem odinstaloval a znovu korektně nainstaloval. Systém běží stabilně. Zůstal poškozený IE 8, který neumožňuje instalaci aktuální globální aktualizace, počítám, že to spraví jeho reinstalace.
Slovenský ESET vydal 3.9.2010 prohlášení, že první virové aktualizace z 2.9.2010 způsobily nestabilitu systému a že hodlá provést audit svého testovacího systému. Nicméně, tato chyba nesouvisí s nestabilitou mého systému s datem počátku 10.8.2010 a pouze dokresluje špatnou situaci s produktem ESET SS.