Diskuse k programu ESET Smart Security 5.2.9
Šťoura (neregistrovaný)
Možná "jen" problém s certifikátem ESETu
To bude zřejmě proto, že ESET si neumí ani ohlídat platnost vlastního certifikátu, který používá k podpisu (ověření) ostatních certifikátů.
Mám zakoupené tři licence (na dva roky, neb je to levnější než na rok) a s každou novou verzí jsem si dělal naděje, že "chybu" již snad konečně opravili a oni pořád nic. Matce jsem musel vypnout prověřování HTTPS, protože by si vůbec nezabrowsdala...
Prakticky rok už jejich Smart Security nepoužíváme, přestože nám licence platí až do podzimu. Těch výhrad a chyb, které nebyly odstraňovány, jsem měl totiž mnohem více. Občas nějakou drobnost opravili, ale u důležitých věcí tvrdili že žádná chyba neexistuje a opravili ji v tichosti (bez uvedení mezi změnami na change-listu) třeba až po půl roce. Dám jim ještě jednu šanci, rozumějte vyzkouším verzi pět, ale pokud mne neoslní tak jsem s ESETem skončil.
Přitom ESET nemá až tak špatný antivirus, ale platit si verzi Smart když řádně funguje jen to co bylo již součástí NOD32, je na mne moc. Momentálně jsem na free řešeních (AVG ani AVAST! to nejsou) a asi u toho zůstanu. Pro matku (jedna z licencí kterou bych kupoval) je jednoduchost free řešení (grafického uživatelského rozhraní) k nezaplacení....
Bobi (neregistrovaný)
Re: Havárie Windows Vista SP2 díky ESET SS
Ty jsi asi pěkný blb co se hraje na chytráka a rozumí tomu jako koza chcaní. Už to že používáš nejhorší okna(windows) co Mrkwosoft(Microsoft) vytvořil, hovoří za vše...osle Eset smart security je nejlepší antivir na zemi, mrkni na světové testy barane a nejmíň zatěžuje systém...
azazelo (neregistrovaný)
Havárie Windows Vista SP2 díky ESET SS
Díky nestabilitě mých Windows Vista jsem byl nucen odinstalovat ESET SS a nehodlám tento pochybný produkt již znovu pokoušet. V polovině srpna 2010 mi Visty přestaly instalovat aktualizace od MS (s datem vydání 10.8.2010). Po korektní instalaci aktualizací, když je vyžadován restart, docházelo místo restartu k pádu systému, modrým obrazovkám a k obnově systému po neočekávaném vypnutí. Instalace aktualizací tak zůstávala v nedokončeném stavu a ze systému se stával totální guláš. Když jsem aktualizace odinstaloval, opakovala se stejná situace s restartem - pád systému. Po 14 denním laborování, kdy jsem se již chystal přeinstalovat Visty jsem zkusil odinstalovat ESET SS. To konečně pomohlo a pád systému během instalací - deinstalací přestal. Všechny nabořené aktualizace jsem odinstaloval a znovu korektně nainstaloval. Systém běží stabilně. Zůstal poškozený IE 8, který neumožňuje instalaci aktuální globální aktualizace, počítám, že to spraví jeho reinstalace.
Slovenský ESET vydal 3.9.2010 prohlášení, že první virové aktualizace z 2.9.2010 způsobily nestabilitu systému a že hodlá provést audit svého testovacího systému. Nicméně, tato chyba nesouvisí s nestabilitou mého systému s datem počátku 10.8.2010 a pouze dokresluje špatnou situaci s produktem ESET SS.