Diskuse k programu Media Player Classic Home Cinema 1.6.1.4235
Zdenál (neregistrovaný)
Na video jeden z nejlepších
Slušná kvalita obrazu, přizpůsobitelnost zoomu, obrazovky, pan-scanu, shadery (široké možnosti kliknutí hot keys), velmi kvalitní zobrazování titulků (nerozmazané, ostré kraje), celkem nízká zátěž procesoru při hraní filmu i při titulcích, pokud se nastaví vhodný output formát (např. EVR) . GOM player mám problém s titulky (řve, že nemá kodek, aspoň v poslední verzi), chyběl i kodek na aac formát zvukové stopy - tak buď je vybavený nebo není, tyhle mezifáze mě deptají .... KMP je fajn, asi nejlepší zvuk a GUI, ale na mě trochu přehračičkovaný a víc mi vytěžuje CPU při filmu s titulky. A zajímavý a jednoduchý (přitom graficky pěkný) SPlayer má nějaký bug v titulcích a nepravidelně některé obrazuje menším písmem, což je rušivé.
Jako druhý na video bych bral VLC Player, na MPC jsem zvyklejší a zatím jsem nenatrefil na větší problém nebo nutnost instalovat nějaké kodeky navíc - při mém způsobu používání, to je asi důvod (AVI, divx, mp4, pár ogm...). Každý má ale svoje preference. I omšelejší vzhled překousnu ...