Diskuse k programu TuneUp Utilities 2012 12.0.2030

24. 6. 2011 20:25 Nepřečtený

Pit Bull (neregistrovaný)

Re: POZOR na Disc doctor!!!

Zkuste zobrazit skryté slošky jestli tam to nebude :) start -> ovládací panel -> možnosti složky -> zobrazení -> (a označit) zobrazit skryté soubory a složky

Odpovědět

18. 8. 2010 10:08 Nepřečtený

Petr (neregistrovaný)

Re: POZOR na Disc doctor!!!

Nikdo na tuto závažnou informaci nereagoval. Potřeboval bych pomoc od někoho, komu se to také stalo. Výrobce ani prodejce totiž situaci neumí, nebo nechtějí řešit. Data lze zachránit přes speciálně zaměřenou firmu, ale obnova 300-400 GB dat by stála 5-9 tisíc Kč. Pokud máte někdo zkušenost a můžete poradit tak mi prosím napište > falek@wo.cz. Díky, Petr Falek

Odpovědět

25. 6. 2010 0:24

Petr (neregistrovaný)

POZOR na Disc doctor!!!

Programy TuneUp Utility používám bez problémů od verze 2008 na několika počítačích a byl jsem dosud velmi spokojen. Nyní mám TuneUp Utility 2010 v9.0.3000, WinVista Business SP2 a externí disk WD MyBook 500 GB. Stalo se mi toto:

TUU mi v klonce Opravit problémy oznámil 1 problém, ... a to že můj externí disk nebyl dlouho kontrolován a nabídl jeho kontrolu. Nechal jsem tedy kontrolu provést pomocí utility "Disc doctor", ta proběhla, žádná chyba a bylo oznámeno, že je vše v pořádku. Hlášení o 1 problému zmizelo. Posléze jsem ale zjistil, že mi z tohoto disku zmizela spousta dat (asi 300 GB ze 400).

Zcela náhodně zmizely některé adresáře a někde jen některé podadresáře a místo nic se objevil v daném místě soubor bez koncovky, jméno shodné s názvem adresáře a všechny o stejné velikosti 32.768 bytů. Nikdy žádný veliký soubor, kdy by ta data byla. Nejsou smazána, jen nejsou nikde vidět, neuvolnilo se místo na disku. Koš je prázdný. Zbývající část dat je v pořádku.

Dotazoval jsem se u svého prodejce, ale ten o problému nic neví a odkázal mne na výrobce nebo na firmy co obnovují data z disků.

Já doufám že se jen nějak narušila tabulka souborů. Snad existuje něco a někdo, kdo to zase opraví. Zatím jsem s diskem nic nedělal, hledám pomoc a hlavně vysílám varování, čekám na vyjádření autora. Jak jsem četl tuto diskusi - v minulosti se tu podobný problém vyskytl se systémovým diskem. Byl to Marek 11.6.2007 a Grafixon 20.3.2008. Takže POZOR na Disc doctor!!! Petr

Odpovědět

Programy ke stažení jsou na Slunečnici bez virů a spyware. Naše uživatele chrání Clam AntiVirus. Clam AntiVirus