Hlavní navigace

Optimalizace chodu vašeho počítače

Ilustrační obrázek: Optimalizace chodu vašeho počítače Zdá se vám, že došlo ke zpomalení vašeho počítače? Může za to zanášení systémového registru a některé další nepříznivé faktory. Pečujte proto o váš systém a udržujte jej v dobré formě.

TuneUp Utilities je program, který se postará o optimalizaci chodu vašeho počítače. Sdružuje v sobě totiž několik nástrojů, které vyčistí pevný disk od přebytečných souborů, opraví chyby, nebo optimalizuje registry a některá důležitá nastavení systému. Program nabízí také pohodlnou správu aplikací spouštěných po startu operačního systému, nebo jejich bezpečné odinstalování. TuneUp Utilities vám pomůže i s nastavením připojení k internetu.

V nejnovější verzi programu, která ve svém jméně obsahuje název právě začínajícího roku, nalezneme celou řadu novinek. Mezi ty hlavní patří zejména mód, který optimalizuje spotřebu energie a zajišťuje delší provoz mobilních zařízení (notebooků, netbooků) mimo dosah elektrické sítě. Uživatel si přitom může určit mnoho parametrů, jako například vypínání chodu pevného disku, snížení jasu displeje, ale také ukončení nepotřebných procesů, apod. Naproti tomu je možné aktivovat mód, jenž nabízí využití maximálního výkonu vašeho počítače. Vybrat si tedy můžete dle aktuálních potřeb.

Dalším programem, který se postará o správný chod vašeho počítače je Advanced SystemCare. Ten nabízí v jednoduchém uživatelském prostředí údržbu a opravu chyb v systémovém registru za pomoci hloubkové analýzy jeho součástí, odstranění případných komplikací a také zrychlení chodu vašeho počítače. Program navíc poskytuje i komplexní ochranu před spywarem, adwarem a dalšími potenciálními hrozbami. Užitečná je též možnost defragmentace pevného disku, úplné odstranění dočasných a již nepotřebných souborů nebo správa aplikací spouštěných po startu operačního systému.

Programy ke stažení jsou na Slunečnici bez virů a spyware.