Hlavní navigace

 Органски пат 1.0.0

Download now
3

Pro hodnocení programu se prosím nejprve přihlaste

Staženo
0 ×
Zdarma

Sdílet

„Органски пат“ овозможува:
- да дознаете каде во ваша близина можете да набавите или консумирате органска храна
- пребарување, контактирање и планирање посета на производителите на органска храна во Македонија, како и ресторани, продавници, сместувачки или туристички објекти кои нудат органска храна во своите понуди
- да дознаете што е органска храна и како можете да ја препознаете
- да откриете зошто органската храна е добра за зачувување на здравјето и за животната средина
- да добиете одговори на често поставувани прашања во врска со органската храна
Апликацијата „Органски пат“ е развиена од Организацијата на потрошувачите на Македонија во партнерство со Асоцијацијата за развојни иницијативи – Зенит од Скопје и Здружението на агро-новинари „Медиа плус“ од Скопје.
Изработката на оваа апликација е финансиски поддржана од проектот „Преминете на органско – потрошувачите во центарот на земјоделската политика“, што е финансиран од Европската унија, како и од проектот „Органски пат – побезбедна и одржлива храна за сите“ што е дел од глобалната кампања Green Action Week за промоција на одржлива потрошувачка. Зелената акциска недела е иницијатива на Swedish Society for Nature Conservation и се спроведува во координација со Consumers International.

Клучни зборови за пребарување: Органски пат, Органска храна, Органски производи, Органски свет, Organski pat, Organski svet, Organic Road, Organic path, Organic food.
Zobrazit více
Download now
3

Pro hodnocení programu se prosím nejprve přihlaste

Staženo
0 ×