Hlavní navigace

 AVG AntiVirus FREE 2020

Názor na software AVG AntiVirus FREE

  • 29. 6. 2008 12:42

    lvice10 (neregistrovaný)
    AVG 8.0 FREE Tester napsal:
    14. PEKLO V POČÍTAČI, AVG CHRÁNÍ PŘED ZAVIROVANÝM WEBEM - DODATEK
    NÁVRH ŘEŠENÍ A VÝZVA PRO ANTIVIROVÉ FIRMY

    Tak teď jsem si několik hodin hrál s tím zavirovaným webem. Nevím jak to vyřešit obecně, ale u *Microsoft Internet Exploreru*, který využívá systém "Zón" by byla velice efektivní dále popsaná metoda.
    V současnosti "rezidentní štít AVG" pouze odstraní z "Temporary Internet Files" zavirovaný obsah, ale nic dalšího (vyskakovací okna, refresh, ..) není řešeno a vše se snaží dál fungovat, tak jako by se nic nedělo. Web se načítá (klidně pořád dokola), Phishing filter se snaží odeslat na analýzu stránky blokované AVG, spyware se snaži dosáhnout na data ke kterým nemá přístupová práva a AVG se snaží testovat vše co umí. Naprosto nevhodný přístup. Zkusil bych tohle:

    1. Odkaz (HTML, skripty, ..., ne EXE, ZIP, ...) by se otestoval ještě před načtením v IE. Pokud by obsahoval zavirovaný objekt, byla by "cesta odkazu" umístěna do "Zóny s vysokým zabezpečením". Poté by byla normálně celá, původně požadovaná webová stránka, zobrazena v browseru. Včetně zavirovaného objektu, na který by ale byla uplatněna pravidla "Zóny vysokého zabezpečení".
    Při druhém, třetím, ... výskytu zavirovaného objektu v rámci jedné domény by byla do "Zóny vysokého zabezpečení" umístěna celá doména.

    2. Pokud by nějaká webová stránka/doména odkazovala na "vyšší než přípustný" počet *externích* zavirovaných objektů, byla by přesunuta do "Speciální Zóny". Pro stránky (tzn. cesty) a domény umístěné v této zóně by browser blokoval veškerý externí obsah, obsah mimo "domovskou doménu té které stránky/domény".

    3. Pokud by počet zavirovaných objektů na jedné stránce/doméně přesáhl určitou mez, mohl by se uživatel rozhodnout pro úplné blokování obsahu z této stránky (cesty)/domény.

    4. Při zavření všech otevřených oken IE (spíše až restartování PC) a nebo nastaveném čase od umístění daného objektu do zóny by se obsah celé zóny vyprázdnil, nebo byl jen odstraněn příslušný okaz na stránku/doménu.

    Tímto vyzívám pružné antivirové firmy a uskupení, třeba Crawler, lidi kolem ClamAV (třeba ClamWin) ... Popřemýšlejte o tom co jsem napsal. Když to takhle řídíte ručně (jen jak mi IE umožňuje, na úrovni domén) funguje to. A je to velice rychlé a bezpečné zároveň.

Programy ke stažení jsou na Slunečnici bez virů a spyware.