Hlavní navigace

 OpenOffice 4.1.15

Názor na software OpenOffice

  • 7. 4. 2005 8:34

    Ge0rge (neregistrovaný)
    MSOffice->OpenOffice
    Fakt 1: Microsoft Office je schopen pracovat pouze s vlastnimi uzavrenymi formaty DOC, XLS, PPT atd. Vzhledem k neexistenci verejne dostupnych specifikaci je implementace techto uzavrenych formatu v jinem kancelarskem baliku mimoradne obtizna. OpenOffice presto umoznuje s temito formaty do urcite miry pracovat, nikoliv vsak na 100%. A to je mozna ten duvod proc prave vase dokumenty z MSOffice v OO nelze otevrit.

    OO je vsak neustale ve vyvoji a stejne tak jeho importni a exportni filtry pro formaty MSOffice. Muzete snadno pomoci k jejich zlepseni zaslanim uvedeneho souboru vyvojarum napr. pomoci tohoto formulare http://klub.openoffice.cz/hlasenichyb

    OpenOffice->MSOffice
    Fakt 2: Microsoft je se stavem, kdy po svete koluji dokumenty pouze v uvedenych uzavrenych formatech vice nez spokojen a neudela patrne nic co by tento stav ohrozilo. Tzn. nebude implementovat podporu pro jakykoliv otevreny format (napriklad prave formaty OpenDocument z OpenOffice), pokud ho k tomu nekdo (v tomto pripade by to ovsem opravdu musel byt NEKDO) nedokope. :-) Pokud tedy potrebujete s dokumentem z OpenOffice nutne pracovat v MSOffice je patrne jedinym resenim exportovat dokumenty z formatu OpenDocument do uzavrenych formatu MSOffice.

Programy ke stažení jsou na Slunečnici bez virů a spyware.