Hlavní navigace

 PDF-XChange Editor Free 10.2.1.385

Názor na software PDF-XChange Editor Free

  • 7. 10. 2017 23:22

    stinkas

    Používal jsem více prohlížečů PDF s různými možnostmi úprav (textu, záložek, stránek atd.), ale nyní musím říci, že PDF-XChange Editor je z nich nejkvalitnější. Neplacená podoba toho zase až tak mnoho neumí, ale za nějakých 1200 Kč dostanu opravdu svoje a přijdu si na své — pokud tedy potřebuji občas využívat služby jako editace dokumentů PDF nebo jejich převod např. do formátu MS Word.

    Rozhraní je přívětivé, promyšlené; editor je poměrně rychlý; jeho velikost není až tak hrozná (170 MB); a lze si jej stáhnout i v podobě "portable".

    Obdobné editační balíky pro PDF od firmy Adobe jsou srovnatelné co do možností, některé funkcionality mají i navíc (vytváření katalogů např.), ale co se spolehlivosti a rychlosti týká zůstávají za PDF-XChange pozadu.

    Zcela odstrašujícím příkladem — máme-li porovnávat s PDF-XChange — je pak prohlížeč a editor PDF "FoxIt". Některé podverze verzí 7 a 8 jsou téměř k nepoužití a možnostmi — v případě, že porovnáme placené verze, — zůstává FoxIt v pozadí. A to nemluvím o designu programu, který má FoxIt též znatelné horší.

    Velkou výhodou PDF-XChange je rychlé přizpůsobování a odstraňování problémů, které vznikají např. aktualizacemi operačního systému. Doporučuji.

Programy ke stažení jsou na Slunečnici bez virů a spyware.