Peskac - Slunečnice.cz Hlavní navigace

 Peskac 1.4.0.1

Pro hodnocení programu se prosím nejprve přihlaste

Staženo 2 ×
Zdarma

Sdílet

Peskaç game is a classic cards game which is most played by albanians and is more or less similar to the Hearts game. The game is played by 4 players and contains two subgames: the game of Hearts and the game of Sevens(7). Games are played repeatedly five times, one after each. As we are continuing coding, we have released just the first SubGame, so the Hearts game.
Rules of Hearts game:
Each player gets 13 cards from A to K (no Jokers are used) at the beginning of the game. The game starts by dealing the 2♣ card. Each player plays one card of the same suit, if they are not able to do so, they can play any card. Each four cards played, is called a Hand. The hand is won by the player who played the highest value card of the suit that was led. Hand's points are calculated as follows:
K♠: - 16
Q♥: -6
2♥, 3♥, 4♥, 5♥, 6♥, 7♥, 8♥, 9♥, 10♥, J♥, K♥, A♥: -2
Q♣, Q♦, Q♠: -4
Other suits have no points
Each Hand itself has +2 points.
The game is won by the player who gets less minus points or when possible, more plus points. We hope in a near future to release the game of Sevens as well. Any of your suggestions is welcome.


in Albanian:
Loja Peskaç, është një lojë klasike me letra, mjaft e njohur për shqiptarët. Loja luhet me katër persona dhe përbëhet nga dy nënlojë:
-Loja e Kupave ose siç njihet ndryshe edhe si loja e Minuseve
-Loja e Shtatave.
Në lojën e Kupave, letrat ndahen në drejtimin orar duke i lënë çdo lojtari 13 letra. Pasi ndahen letrat, lojtarët janë të detyruar të hedhin njëri pas tjetrit, nga një letër, ku një katërshe letrash e hedhur quhet Dorë. Loja që në fillim niset me 2♣, pastaj në çdo dorë hidhet sipas lules së letrës që është hedhur në fillim të Dorës përkatëse, dhe nëse nuk kemi nga ajo lule mund të hedhim një letër me lule çfarëdo. Pasi kanë hedhur të gjithë lojtarët nga një letër, letrat i merr lojtari me lulen më të madhe, sipas letrës së parë të Dorës. Çdo letër ka pikët e saj përkatëse (+ ose -), ku letra me më shumë pikë minus është K♠. Lojtarët mundohen të marin sa më pak pikë minus ose nëse është e mundur edhe plus.
Meqë jemi akoma në zhvillim e sipër, për momentin kemi vetëm lojën e Minuseve por së shpejti do të jetë edhe loja e Shtatave. Gjithashtu loja është mund të luhet vetëm me lojtarë robotë, pra jo Online Multiplayer me shokët. Shpresojmë që të zhvillojmë edhe versionin multiplayer të saj në një të ardhme sa më të afërt.
Presim mbështetjen dhe sugjerimet tuaja.
Faleminderit!
Zobrazit více

Pro hodnocení programu se prosím nejprve přihlaste

Staženo
2 ×

TIP: Stahují se vám programy pomalu? Změřte si rychlost svého internetového připojení.