Picasa 3.9 #141

Vlákno názorů na software Picasa

• 6. 10. 2013 19:25

MJ (neregistrovaný)
    Picasa jsem dlouho používal , dokonce i jeho předchůdce jako komerční program.Zhruba asi na začátku roku 2013 jsem ho definitivně odinstaloval nejdříve s jednoho pc a potom i se všeho s čím přicházím do styku.Chtěl jsem si jej ponechat s tím že si vždy jen určím složku se kterou budu něco dělat ale Picasa se každou chvíli vnucoval že by rád prohledal moje pc , pak ty obličeje i když to vypnout jde ale přece jenom. No a když se google rozhodl že změní vše kolem fotek v googl albech a začne vnucovat +vy ( kruhy ) tak jsem Picasa použil už jen ke stažení si mých alb do pc a origo ne webu jsem smazal a Picasa odinstaloval. Jako obstojná a v mnohem lepší náhrada která mi nyní pomáhá s jednoduchými úpravami fotografií  je FastStone image Viewer .Všechny věci od google když začaly tak byly skvělé ale postupem času jdou od desíti k pěti.Nerozumím tomu.Program Picasa špatný určitě není , má dost jednoduchých úprav fotografií a ovládání je logiické takže je vhodný i pro méně zdatné uživatele.Navíc je celý v JČ. Ono objektivně se musí napsat, že ten program dobrý je. Přijde na to co komu vyhovuje , ale zdá se mi náročný a zpomaluje pc.
  • 30. 9. 2014 22:00

anonymní

Picassa jsem také dlouho využívala,ale nyní to je katastrofa, navíc mi vždy po připojení h, disku začne sám šmejdit i zde. Když jsem zatrhla že nechci prohledávat Hard disk, tak jsem pak h, disk neotevřela,PC hlásil, že  je to neznámá jednotka, Nakonec jsem ho vyhodila a disk šlape. Tuhle verzi nedoporučuji,uplně ji zkazili

• 3. 1. 2015 17:52

... (neregistrovaný)
    Nápodobně , používal jsem kdysi i tu placenou verzi , později Picasa jenže ubíral čím dál tím více výkonu PC  , přesně jak píšete šmejdil po počítači ačkoliv jsem to nechtěl čas od času stejně začal hledat obličeje a nutil mě je pojmenovávat v nastavení se dá hodně upravit ale program to jednou za čas "zapomene" a zase si dělá co chce , šmejjdí a šmejdí po pc .No tak už jej asi třetím nebo čtvrtým rokem nemám vůbec a ty funkce které jsem využíval jsem si našel v jiných programech.Pokud máte rádi fotky , potřebujete je upravit ( a lépe než v Picasu ) vyrovnat atd , doporučuji FastStone image viewer tady na slunečnici , je kompletně česky umí toho o dost více a nezadá si s placenými prg.používám jej o dost raději třeba i než Zoner pro svou jednoduchost , kvalitu a rychlost.Nicméně jednoznačne se nedá říct že některý program je nejlepší , každý je na něco jiného více zaměřený ale Picasa již v pc nechci.Na druhou stranu musím napsat že třeba naše babička si na něj zvykla a protože ji čas od času nahrajeme fotky do noťasu tak jej využívá dost ráda a třeba zrovna ty funkce pro které já nad tím programem svého času "šílel" vzteky.
  • 20. 2. 2015 19:04

Miloslav (neregistrovaný)

Je to především o tom, c s fotkami chcete děla a kolik času tomu chcetze dát nafotit - stáhnout - NECHAT VYMAZAT KARTU (velice šikovné, můj 83 letý přítel si zejména tuhletu funkci neumí vynachválit).
    Ano, Zoner, Photoshop...ale to zase umáí těch funkcí tolik, že  pak jzistíte, ž emísto dvo minut si s jenou fotkou hrajete dvě hodiny....a nakonec se an ní rodina jen podívá a řekne "hm, hezký...." a to j vše... 

Programy ke stažení jsou na Slunečnici bez virů a spyware.